Referenser ›

Drottningen namngav fartyget

Att få uppleva ett skeppsdop tillhör inte vanligheterna. Det magiska ögonblicket när champagneflaskan krossas mot skrovet och river ned applåder, ja det får de flesta av oss enbart uppleva på film. Bakom en sådan ceremoni ligger månader av hårt arbete. Fråga Mikael Vilkas. Hans hittills största evenemang var just namngivning av oljetankern Primorsk.

“Tanken var – att med namngivning i som utgångspunkt – skapa ett företagsevenemang som både var B2B och B2C. Evenemangen – ty det var flera – ägde rum under två dagar i Stockholm.

Det hela började med ett evenemang för att uppmärksamma och informera kapitalmarknaden om en av gruppens företag. Ett kapitalseminarie arrangerades på Hotel Hilton vid Slussen. 279 besökare lyssnade på internationella gästföreläsare, såsom Bianca Jagger och den kände auktoriteten på shippingjuridik Dr Martin Stockford.

Namngivningsceremonin

Efter en gemensam lunch bussades deltagarna till Skeppsbrokajen, där fler gäster anslöt. Sällskapet bordade båten Teaterskeppet. Primorsk låg i farleden utanför Skeppsbrokajen. Namngivningsceremonin ägde rum på en stor pråm, som införskaffats just för detta tillfälle. Pråmar är inte skapade för galaevenemang. Denna pråm fick en rejäl ansiktslyftning och pimpades upp till Eurovision-mässiga nivåer.

”Jag tror inte någon gäst någonsin kände att de var ombord på en pråm.”

Ombord fanns alla nödvändiga fataliteter för ett bättre restaurangkök. Drottning Silvia var gudmor och krossade flaskan. Det blev tal och lite tilltugg.

Galaföreställning med lyxmiddag

På seneftermiddagen skeppades gästerna iland medan pråmen byggdes om till kvällens galaföreställning. Gästerna återvände på kvällen och serverades en måltid förberedd av toppkrögare med en legion av servitriser. Därefter blev det underhållning av svenska artisteliten som Tommy Nilsson, Carola, Jessika Andersson och Paulo Mendonca. Totalt 60 personer fanns på plats i ensemblen.

Det var en nöjd skara gäster som lämnade pråmen vid midnatt. Men evenemanget var långt ifrån slut. Pråmen riggades om under natten och lade till vid Skeppsbron. På förmiddagen fortsatte evenemanget med familjedag och konsert för allmänheten. Jessika Andersson, Helena Paparitzou och Marcoolio underhöll. 40 000 besökare dök upp. Stenakoncernen fanns på plats i utställningsmontrar.

När Mikael Vilkas summerar evenemanget – ett av de största av sitt slag som genomförts i Sverige – kunde han konstatera att allt gått som planerat. Direkt under Mikael Vilkas stod fyra huvudansvariga; säkerhet och logistik, tillstånd, byggnationer samt en underhållnings och musikansvarig. Allt som allt arbetade runt 100 personer i projektet.

Kontakta oss idag

Hör av dig till oss för ett förutsättningslöst möte med viss baktanke.